Ommen: De speeltuin van mijn jeugd


Als klein kind ging ik niets liever dan op bezoek bij mijn Oma, die in Ommen woonde. Een sprookjes dorp richting de duitse grens. Hier kwamen al mijn jongens dromen uit. Een bos dat aansloot aan de grote achtertuin, uren lang fietsen door de ongerepte natuur en een friet en ijs tent om de hoek! Alles wat je hartje begeert. Hoeveel kilometers ik wel niet op de fiets in de omgeving van Ommen met mijn broer heb afgelegd. Zo veel mooie avonturen en zo veel prachtige herinneringen.Dagen lang ‘stoepranden’ voor de deur en s’nachts kamperen achter de heg in de tuin. Een bezoek aan mijn lieve oma was altijd feest en nooit saai. Oma woonde op de Schamelte, huisnummer 29. Een typisch Ommen's huis. Aan de rand van de zand duinen en de Emmerdennen. Dit was HQ. Hier werden onze excursies gepland. Onze dagelijkse avonturen in de bossen.

S'avonds was het altijd knus en gezellig binnen. Echt op z'n nederlands eten, alemaal rond de tafel. Als de kinderen hun zin kregen was het een familie zak patat met kroketjes en apelmoes of Nasi Goreng met extra sate saus. De beste patatjes en softijsjes in Nederland kwamen van Ekkelenkamp. De hoeveelheid softijs met chocodip dat ik daar gegeten heb is ontelbaar. 
Ik ben in 2018 terug geweest met mijn jonge familie en heb ik mijn dochter ook de wonderen van Overijssel laten proeven. We hebben in hotel De Zon, naast de Vechte geslapen. 
Ik hoop in de komende jaren nog vaak terug te gaan naar dit speciale plekje in mijn verleden en mijn hart.Comments

Popular Posts