Patat met en Suske en Wiske!


De twee dingen die ik het meest mis woonend in Londen (naast familie natuurlijk), zijn patat met en het frivoolst, wereldreizend (en tijdrijzend!) misdaadbestrijdend duo Suske en Wiske!

Twee rotsen uit mijn jeugd. Bestaat er iets beters dan een bakje patat met, en de nieuwste Suske en Wiske in je handen? Nee. Dit raast mij snel terug in de tijd naar het huis van mijn lieve grootmoeder te Ommen. Aan de rand van het bos in een huis dat niet alleen de wonderen van mijn Oma's lange leven symboliseert maar ook daar naar rook! Alles schreeuwde avontuur en kinderlijke ontdekking. Het is moeilijk te beschrijven, maar als je het kent dan weet je precies wat ik bedoel.

Patatje met

 Op de hoek van het restaurant Ekkelenkamp ligt een klein snackbarretje waar ik als kind met mijn broer vaak frietjes ben gaan halen om snel terug te fietsen via het Bergpad naar de Schammelte 29. Een familiezak patat met wat kroketjes en misschien een frikandelletje voor mijn broer en mama. Beter kon het niet. Dan na het eten lekker met de nieuwste Suske en Wiske in een stoel kruipen en het laatste avontuur meeleven!


Suske & Wiske


Dat zijn de herinneringen waar ik met een glimlach op terug kijk.

Comments

Popular Posts